weerstation Roeselare
home pagina
waarnemingen
Bliksemdetectie
archief / grafieken
weerstation
contact pagina
populaire links

home webcam sitemap
weerstation Roeselare : home · weerstation · geschiedenis · weertikker

Weertikker

Maak een dynamische scrolling weerbanner

Het uitgangspunt was eenvoudig:

De hoeveelheid informatie die beschikbaar moet zijn beperkt zich tot de kerngegevens temperatuur, min/max waarden en de luchtdruk.
Aangezien deze weinige informatie toch teveel is om in een klein kader te plaatsen, moesten de gegevens scrollen, aldus een banner.
deze banner moet aktueel zijn en onafhankelijk zijn van waar deze staat. (De bezoeker van www.roeselare.be wenst het aktuele weer te zien en wil niet naar een andere site gaan om dit te lezen.) Onze gegenereerde gegevens kunnen niet geupload worden naar de webserver van roeselare.be.

Wat aanvankelijk eenvoudig leek, bleek na enige voorstudie absoluut niet eenvoudig te zijn. Iets laten scrollen met een marquee lukt. De info die vervat zit in deze marquee dynamisch laten updaten zonder dat we aan de webserver kunnen was een groot struikelblok (en daarbij - we hadden absoluut geen zin om iedere 10 minuten de index.htm pagina van roeselare.be te laten genereren en te uploaden.

Met wat javascripts & DIV elementen slaagden we erin die marquee qua uitzicht uniform te krijgen aan de rest van de site. En een geluk dat we die scriptjes gebruikt hebben. Want daardoor kunnen we het laten inladen van de weer.gallon.be-server en niet de locale roeselare.be-server. Voila ... het dynamisch probleem was opgelost.

En wat indien de weer.gallon.be-server niet beschikbaar is? Dan zie je gewoonweg niets want de DIV wordt niet gevuld.

Het resultaat :

Na de nodige aanpassingen op de site van Roeselare.be en de weerbanner was een feit. Tegenwoordig noemen we hem 'weertikker'.

beeld: deel van de website van Roeselare

En zo komt het dat een stukje weerstationroeselare.be te zien is op
 www.roeselare.be.

Veel gestelde vragen ? (faq)

De verzameling van uw vragen en reacties
lijst met veel gestelde vragen

woordenlijst (glossary)

Enkele weer gerelateerde woorden verklaard
woordenlijst
Vragen op/of opmerkingen
info@weerstationroeselare.be
  Sponsor
Aandrijvingen Gallon n.v.
Kruisboommolenstraat 11
B-8800 Roeselare